مراحل طلاق به درخواست مرد

مراحل طلاق به درخواست مرد ، در نوشته پیش رو که توسط وکیل طلاق توافقی تنظیم گردیده است به بررسی مسائل مربوط به مراحل طلاق به درخواست مرد، حقوق مالی زوجه در صورت درخواست طلاق به درخواست مرد و شرط تا نصف دارایی، اجرت المثل  زن و مراحل طلاق از طرف مرد برای شما عزیزان تشریح گردد.

مطابق ماده 1133 قانون مدنی مرد در هر زمان با رعایت شرایط مقرر  می تواند با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق به درخواست مرد را بنماید. در این خصوص مرد باید کلیه حقوق مالی زوجه مانند اجرت المثل زندگی مشترک، مهریه، شرط نصف دارایی را به زن پرداخت کند و اجرای صیغه طلاق منوط به پرداخت حقوق مالی زوجه می باشد.

طلاق با صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز انجام می گردد و اگر زن بدون دریافت حقوق خود به طلاق رضایت دهد، می تواند پس از ثبت طلاق کلیه حقوق مالی خود را مطالبه کند.

در طلاق به درخواست مرد نیازی به ارائه دلیل موجهی نمی باشد و مرد هر زمان که بخواهد می تواند برای طلاق اقدام نماید. در صورتی که مرد معسر و توانایی پرداخت دفعه الواحده  مهریه و سایر حقوق مالی زوجه را نداشته باشد می تواند پس از حکم طلاق، دادخواست اعسار از پرداخت حقوق مالی را مطرح نماید.

در صورت طرح دادخواست اعسار، دادگاه با توجه به وضعیت معیشتی مرد تصمیم گیری می نماید و اجرای صیغه طلاق در این گونه موارد، منوط به پرداخت پیش پرداخت اقساط  توسط زوج می باشد.

  • در صورتی که زوجه باکره باشد، زوج باید در زمان اجرای صیغه طلاق نصف مهریه مقرر در سند نکاحیه را بپردازد.
  • اگر زن رابطه نامشروع داشته باشد و این امر نیز به اثبات برسد، زن همچنان مستحق دریافت مهریه به صورت کامل است و رابطه نامشروع زوجه خللی به مهریه او نمی زند.
بیشتر بخوانید: طلاق از طرف زن
divorce-man

شرایط طلاق به درخواست مرد

در صورتی که زوج متقاضی طلاق باشد، باید بدوا اقدام به طرح دادخواست طلاق به درخواست مرد در دفتر خدمات الکترونیک قضائی نماید. پس از ارجاع پرونده به یکی از شعب، دادگاه به زوجین اعلام می نماید که داورانی را از بین بستگان و آشنایان خود تعیین و به دادگاه معرفی کنند، اگر زوجین نخواهند یا نتوانند داور را به دادگاه معرفی کنند، دادگاه رأسا مبادرت به انتخاب داور از از دادگاه می کند.

داوران باید مسلمان، متعهد، دارای حسن شهرت و حداقل 40 سال داشته باشند و تا حدودی به وضعیت روحی زوجین آشنا باشند، داوران باید بدوا سعی درصلح و سازش بین زوجین نمایند و چنانچه موفق به سازش نگردند  مراتب امر به دادگاه خانواده جهت صدور گواهی عدم امکان سازش ارسال می شود.

پس از آن زوجین می توانند با مراجعه به یکی از دفاتر طلاق، نسبت به اجرای طلاق اقدام نمایند. دادگاه باید هنگام صدور گواهی عدم امکان سازش اطمینان حاصل کند که زوجه باردار نمی باشد و رویه قضایی در این مورد این است که زوجه برای معاینه به آزمایشگاه یا پزشک قانونی در صورت باکره بودن معرفی می شود و در صورتی که زوجه یائسه باشد اقرار او مبنی بر باردار نبودن کافی می باشد.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش 3 ماه از تاریخ صدور می باشد و چنانچه زوجین ظرف مدت 3 ماه به دفترخانه جهت ثبت طلاق مراجعه ننمایند، گواهی عدم امکان سازش از درجه اعتبار ساقط است.

بیشتر بخوانید : وکالت در طلاق  چیست؟
divorce-man

حقوق مالی زن در طلاق به درخواست مرد

در صورت تصمیم به طلاق از طرف مرد باید در اینخصوص تعیین تکلیف گردد.

مهریه : مهریه مالی است که هنگام نکاح معین می گردد و زن به مجرد عقد نکاح مالک مهر می شود در صورتی که مرد به صورت دفعه الواحده توان پرداخت مهریه را نداشته باشد می تواند بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش دادخواست اعسار از پرداخت مهریه را مطرح کند و دادگاه با توجه به وضعیت مالی و توانایی زوج  تعداد اقساط و پیش پرداخت را تعیین  میکند.

ثبت طلاق، منوط به پرداخت پیش پرداخت مهریه توسط زوج در دفترخانه طلاق می باشد و درخواست طلاق به درخواست زوج(مرد) با دادخواست اعسار منافاتی با هم ندارند.

جهیزیه : در خانواده های ایرانی معمولا دختر به هنگام ازدواج وسایلی را که به اصطلاح جهیزیه می گویند تهیه و با خود به منزل شوهرش می برد و معمولا مرسوم است که یک سیاهه یا لیست جهیزیه تنظیم می نمایند که در صورت طلاق به درخواست زوج (مرد)، زوجه می تواند جهیزیه خود را از منزل همسرش ببرد.

نصف دارایی : در صورتی که درخواست طلاق به درخواست مرد باشد و طلاق از طرف مرد ناشی از تخلف و سوء رفتار زن نباشد و مرد ضمن عقد ازدواج شرط نصف دارایی را امضاء کرده باشد مرد باید تا نصف اموال موجود را که بعد از ازدواج بدست آمده را به زن بپردازد.

نفقه : در طلاق به درخواست زوج، در صورتی که  نوع طلاق رجعی باشد، نفقه زن تا پایان مدت عده بر عهده مرد می باشد و در صورتی که زن باردار باشد نفقه زن باید تا پایان وضع حمل به زن پرداخت شود.

اجرت المثل : اجرت المثل، اجرت کارهای زوجه است که در منزل شوهر و به دستور شوهر و با قصد عدم تبرع انجام داده است و در صورت مطالبه زن، دادگاه با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین و مرد را محکوم به پرداخت آن می نماید.

حضانت فرزندان : در صورت طلاق به درخواست مرد دادگاه باید نسبت به حضانت فرزندان تعیین تکلیف نماید که معمولا حضانت فرزندان مطابق با قانون می باشد که در مورد فرزندان دختر تا 7 سالگی با مادر و از 7 تا 9 سالگی با پدر است و بعد آن خود فرزندان می توانند در مورد زندگی با پدر یا مادر تصمیم گیری بگیرند.

در مورد فرزندان پسر، پسر تا 7 سالگی با مادر و از 7 تا 15 سالگی با پدر است و فرزند پسر از 15 سالگی به بعد از دایره حضانت خارج  می شود و  و بعد از آن خودش می تواند برای زندگی نزد پدر یا مادر تصمیم گیری می نماید.

divorce-man

آیا عدم رضایت زن تاثیری در پرونده روند طلاق به درخواست مرد دارد؟

مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق در اختیار مرد است و هر زمان که مرد اراده کند میتواند نسبت به ثبت دادخواست طلاق اقدام نماید و نیازی به ارئه دلیل نمی باشد و رضایت زن تاثیری در پرونده روند طلاق به درخواست مرد ندارد.

زوجه و یا وکیل وی تنها در صورت عدم توافق می توانند مراحل طلاق به درخواست مرد را طولانی تر کنند زیرا پرونده های طلاق دارای سه مرحله یعنی دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر استان و دیوان عالی کشور می باشد و با با اعتراض زن به حکم طلاق روند طلاق به درخواست مرد طولانی تر می شود. ولی در هر صورت ، در صورت مصر بودن مرد برای طلاق حکم طلاق صادر می شود.

درخواست طلاق از طرف مرد چقدر طول میکشد؟

پرونده های طلاق به درخواست مرد دارای سه مرحله بدوی ، تجدید نظر ، فرجام حواهی می باشد. مدت زمان پرونده طلاق از طرف زوج به اعتراض زوجه بستگی دارد اگر زوجه بعد از صدور رای بدوی به رای اعتراض نکند 22 روز بعد از آن می توان نسبت طلاق اقدام نمود .

در صورتی که زوجه بعد از صدور رای بدوی به رای اعتراض کند پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارسال می شود و اگر بعد از صدور رای از دادگاه تجدیدنظر مجدد به رای اعتراض کند، پرونده به دیوانعالی ارجاع می شود که در این مورد پرونده حدودا یکسال طول میکشد ولی اگر زوجه اعتراض نکند چهار ماه بعد از ثبت دادخواست طلاق اجرا می شود.

مدارک لازم برای طلاق به درخواست مرد

  • اصل شناسنامه و کارت ملی مرد
  • اصل سند ازدواج یا رونوشت سند ازدواج
  • در صورت نبود اصل سند ازدواج می توانید با مراجعه به دفترخانه محل وقوع عقد رونوشت سند ازدواج تهیه کنید.

نمونه دادخواست طلاق به درخواست مرد

ریاست محترم دادگاه خانواده 2 تهران

با سلام با وکالت از موکل اقای ….  مراتب دادخواهی موکل رابه شرح ذیل به استحضار عالی می رساند؛

به موجب سند ازدواج شماره …. مورخ …. تنظیمی در دفتر ازدواج شماره ….. حوزه کرج موکل و زوجه به عقد دائم یکدیگر درامده اند که حاصل این ازدواج دو فرزند دختر 7 و 2 ساله می باشد. لکن به سبب اختلافات حاصله ادامه زندگی مشترک میسر نمی باشد فلذا، صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق از محضر عالی مورد استدعاست.

divorce-man

نمونه رای طلاق به درخواست مرد

در خصوص دادخواست خواهان آقای مهدي ….به طرفيت خوانده خانم….  با وكالت خانم فاطمه يعقوبي بخواسته صدور گواهی عدم امکان سازش جهت طالق با توجه به محتويات پرونده از جمله فتوکپی مصدق عقدنامه به شماره …. قرار صادره از دفتر رسمی ازدواج شماره …..تهران وجود علقه زوجيت بين طرفين محرز است و از طرف ديگر دادگاه و داوران طلاق مساعی خود را جهت ايجاد صلح و سازش و ترغيب ايشان به زندگی مشترک معمول داشته اند با اين حال خواهان اصرار در طلاق دارد.

لذا دادگاه با توجه به قاعده فقهی الطلاق بيد من اخذ بالساق و به استناد ماده 1133 ، 1148 ،1149 ،1109 ،1151 قانون مدنی گواهی عدم امکان سازش بين زوجين را صادر و اعلام می نمايد. نوع طلاق رجعی می باشد و عده اين طلاق از تاريخ وقوع ان 3 طهر می باشد و زوج در ايام عده حق رجوع به همسرش را دارد و مکلف به پرداخت نفقه می باشد و حق اخراج وی را از مسکن مشترک ندارد در مسائل مالی دادگاه به شرح ذيل تصميم می گيرد.

الف. با توجه به وحدت رويه 647 مورخ 21/10/78 هيات عمومی ديوانعالی کشور خواهان مکلف به پرداخت کامل مهريه قبل از طلاق در حق خوانده می باشد.

ب. در خصوص جهيزيه نزد خود زوجه می باشد.

ج. در خصوص نفقه زوجه نفقه معوقه نداشته و نفقه ايام عده حسب نظريه کارشناسان رسمی دادگستری زوج مکلف به پرداخت مبلغ سه ميليون و دويست هزار تومان به زوجه می باشد.

د). در خصوص اجرت المثل با توجه به نظريه کارشناس که مصون از اعتراض طرفين باقيمانده است خواهان محکوم به پرداخت مبلغ 000/000/16 تومان در حق خوانده می باشد.

و). طرفين اموال مشترک ندارند زوجه باردار نمی باشد و يک فرزند مشترک متولد سال 1393 دارند که حضانت وی تا سن 7سالگی با زوجه و پس از آن با زوج می باشد و نفقه وی به عهده زوج می باشد.

اعتبار گواهی عدم امکان سازش از تاريخ ابلاغ 3 ماه می باشد . رای صادره حضوری است و ظرف بيست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجديدنظر استان تهران می باشد.

 وکیل طلاق به درخواست مرد

  1. در طلاق به درخواست مرد نیازی به حضور مرد در هیچ یک از مراحل دادرسی نمی باشد.
  2. اجرای صیغه طلاق با حضور وکیل زوج انجام خواهد شد و نیازی به حضور زوج در دفترخانه نمی باشد.
  3. تنظیم صحیح و اصولی دادخواست و پیگیری مستمر توسط وکیل
  4. در طلاق از طرف مرد مدت زمان دادرسی پرونده حدودا 5 الی 6 ماه خواهد بود.

سوالات متدوال

1- شرایط طلاق از طرف مرد چیست؟

مطابق مقررات قانون مدنی در  طلاق به درخواست مرد نیازی به ارائه دلیل نمی باشد و مرد هر زمان که اراده کند می تواند نسبت به طلاق اقدام کند. ولی باید نسبت به پرداخت کلیه حقوق مالی زوجه اقدام کند که در مقاله به صورت کامل توضیح دادیم.

2- آیا برای طلاق از طرف زوج، مهریه زن باید پرداخت شود؟

بله، در صورتی که متقاضی طلاق مرد باشد باید حین اجرای صیغه طلاق تمام مهریه را بپردازد . اگر مرد تمکن مالی برای پرداخت مهریه به صورت دفعه الواحده را نداشته باشد می تواند با طرح دعوای اعسار و اثبات معسر بودن خود مهریه را به صورت اقساطی بپردازد.

3- آیا طلاق از طرف مرد بدون رضایت زن امکان پذیر است؟

بله ، در طلاق به درخواست مرد نیازی به جلب رضایت زوجه نیست، زیرا حق طلاق در قانون ایران با مرد می باشد و نیازی به ارئه دلایل و یا جلب رضایت زن نیست.

در صورت نیاز به ارائه مشاوره حقوقی با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

3/5 - (14 امتیاز)