ازدواج با اتباع بیگانه

نوشته پیش رو توسط وکیل خانواده در خصوص ازدواج با اتباع بیگانه و شرایط ازدواج زن ایرانی با اتباع خارجی و شرایط ازدواج با اتباع بیگانه برای آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است.

ازدواج با اتباع بیگانه یا اتباع خارجی مطابق قانون ایران منوط به اجازه دولت ایران است. موضوع ازدواج اتباع بیگانه در حال حاضر امری بسیار شایع و مورد توجه می باشد موضوع ازدواج با اتباع خارچی دارای قوانین و مقرراتی است که در نوشتار ذیل به توضیحاتی مختصر درباره آن اشاره می کنیم.

مطابق ماده 1059 قانون مدنی ایران ازدواج زن مسلمان ایرانی با مرد غیر مسلمان ممکن نیست، مگر به این شرط که مرد مسلمان شود و از دولت کسب اجازه نماید که به آن اجازه نامه و یا صدور پروانه زناشویی می گویند و این اجازه نامه توسط وزارت کشور صادر می شود دفاتر ازدواج در ایران بدون اخذ این اجازه حق ندارند این ازدواج را ثبت بکند.

مطابق ماده 1060 قانون مدنی در صورت ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی حتی در مواردی که منع قانونی نداشته باشد باید اجازه از طرف دولت صادر گردد.

بیشتر بخوانید: طلاق به علت عدم پرداخت نفقه

تبعات ازدواج زن ایرانی با اتباع خارجی

1 – تابعبت زنان به تابعیت دولت همسر خارجی تبدیل می شود.

2 – حق مالکیت در اموال زنان با ازدواج اتباع خارجی محدود می شود. مطابق تبصره ۲ ماده ۹۸۷ قانون مدنی زنان ایرانی که بر اثر ازدواج تابعیت خارجی را به دست می آورند حق داشتن اموال غیر منقول را در صورتی که موجب سلطه اقتصادی خارجی گردد ندارند.

3 – زنان ایرانی که با اتباع خارجی ازدواج می کنند حقوق سیاسی را که خاص ایرانیان است محروم می شوند به عنوان انتخاب شدن در مناصب سیاسی و قضایی مثال شرکت در انتخابات.

4 – در صورتی که قانون کشور زوج، تابعیت شوهر را به زن تحمیل نکند و زن ایرانی تابعیت خود را محفوظ دارد زن دارای تابعیت مضاعف خواهد شد.

5 – در صورتی که زن ایرانی با اتباع خارجه ازدواج کند و فرزندی متولد شود آن فرزندان ایرانی محسوب نمی شوند.

عواقب ازدواج با زن ایرانی بدون اجازه دولت

اگر زن ایرانی بدون اجازه دولت ازدواج کند مطابق ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی ازدواج بدون پروانه مخصوص نافذ است و دولت نمی تواند آن را ابطال کند. زیرا، نداشتن اجازه از موانع نکاح نیست.

بیشتر بخوانید: وکیل طلاق توافقی

شرط ازدواج مرد ایرانی با اتباع خارجی

مرد ایرانی برای اینکه بتواند با اتباع خارجی ازدواج کند به اجازه نامه کتبی از وزارت کشور نیاز ندارد. در صورتی که مرد ایرانی با زن خارجی ازدواج کند تبعه ایران بوده و باید ازدواج ان ها در دفتر خانه ایران به ثبت برسد.

مرد ایرانی برای ازدواج با اتباع بیگانه نیاز به اجازه کتبی ندارد و اگر دارای گذر نامه و اقامت در ایران باشد با هر زن مسلمان یا غیر مسلمان خارجی می تواند ازدواج کند. بنابراین، مطابق ماده ۱۰۶۱ قانون مدنی که ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی فاقد منع قانونی می باشد، مگر در مواردی مانند ازدواج بعضی از مستخدمان و ماموران رسمی و محصلان دولتی که موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت می باشد.

ثبت پروانه زناشویی ازدواج با اتباع خارجی

در راستای رعایت مقررات و تضمین های لازم وزارت کشور و فرمانداریها و پس از گرفتن اجازه از وزارت امور خارجه به بعضی از نمایندگان سیاسی کنسول ایران در خارج اجازه می دهند پروانه زناشویی را در محل مربوطه به صورت مستقیم صادر کند و جهت ثبت در دفاتر مخصوص به ادارات ثبت احوال معرفی کنند.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل خانواده با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

5/5 - (1 امتیاز)