قانون ازدواج دختر باکره

نوشته پیش رو توسط وکیل خانواده در خصوص قانون ازدواج دختر باکره برای آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است. در برخی موارد ممکن است پدر بدون دلیل محکمه پسند و منطقی با ازدواج دختر باکره خود مخالفت کند و از دادن اجازه امتناع کند. در این خصوص راهکار آن را ماده 1043 قانون مدنی چنین پیش بینی نموده است.

ازدواج دختر باکره منوط به اجازه پدر و جد پدری دختر می باشد. مطابق ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی « نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید».

توجه داشته باشید که اجازه ازدواج دختر باکره صرفا مربوط به پدر و جد پدری است. بنابراین اگر آنها در قید حیات نباشد اجازه مادر، برادر و غیره شرط نیست. اجازه پدر و جد پدری فقط برای دختر باکره است و مستند آن رای وحدت رویه شماره ۲۶۱ مورخ ۲۹/۱/۱۳۶۳ هیات عمومی دیوان عالی کشور می باشد. بنابراین اگر از هر طریقی بکارت از بین رفته باشد و لو دخول نامشروع، اذن پدر از بین می رود.

اگر دختری باکره ازدواج نماید و طلاق بگیرد در حالی که هنوز باکره است، برای ازدواج دوم نیاز به اجازه پدر است، زیرا ملاک برای اجازه دختر بکارت اوست.

نحوه اجازه ازدواج دختر باکره از دادگاه

اگر پدر و جد پدری مخالف ازدواج دختر باکره با شخص خاصی باشند و از اختیار خود مبنی بر رضایت با ازدواج دختر سوء استفاده کند و بدون علت و دلیل موجهی از دادن اجازه و یا رضایت برای ازدواج دختر باکره خودداری کند، دختر می تواند بدون کسب رضایت وی به دادگاه مراجعه نموده و و تقاضای اجازه ازدواج از طریق دادگاه نماید و مشخصات مردی که قصد ازدواج با وی را دارد بیان می شود.

در این شرایط، اگر دادگاه دلایل دختر را که ضمن دادخواست اجازه ازدواج بیان شده است موجه تشخیص بدهد و مخالفت پدر یا جد پدری با ازدواج را بی مورد بداند، حکم به ازدواج دختر صادر می کند که با استفاده از آن حکم، طرفین می توانند به دفاتر ازدواج مراجعه و ازدواج خود را ثبت کنند.

دادخواست اجازه ازدواج دختر باکره

رياست محترم مجتمع قضايي تهران با سلام احتراما اینجانب لیلا احمدی  ۲۴ ساله فارغ التحصیل رشته گرافیک هستم. مدت ۲ سال که شخصی به نام آقای رضا اصغری مسلمان و دارای شغل مهندس و با مهریه توافق شده ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی به خواستگاری اینجانب می آید.

با کمال تاسف پدر اينجانب (خوانده ) بدون دليل شرعي و قانوني با ازدواج اينجانب با مشارالیه مخالفت مي نمايد و از دادن اذن جهت ازدواج امتناع مي ورزد. عليهذا، با تقديم اين دادخواست، با عنايت به مراتب فوق مستنداً به ماده ۱۰۴۳ قانون مدني صدور حکم مبنی بر اجازه ازدواج با نامبرده مورد استدعاست.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل خانواده با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.فاطمه یعقوبی وکیل پایه یک دادگستری

2/5 - (1 امتیاز)