وکیل سرقفلی

وکیل سرقفلی در این مقاله سعی داریم تا مفهوم سرقفلی را توضیح دهیم و شما را با وکیل سرقفلی آشنا سازیم.

ممکن است بارها با کلمه سرقفلی برخورد کرده باشید و بر سر در مغازه ها دیده باشید که نوشته است سرقفلی به فروش می رسد. اما دقیقا ندانید سرقفلی چیست و تفاوتش با مالکیت در چه چیزهایی می باشد. در این مقاله سعی داریم تا مفهوم سرقفلی را توضیح دهیم.

این مبحث را از وکیل سرقفلی نیز ‌می توان پرسید. در قانون قدیمی سرقفلی را روابط موجر و مستاجر می‌دانستند. این روابط با نام حق کسب و پیشه یا تجارت شناخته می‌ شد. این حقی می باشد که قانونگذار برای مستاجر در نظر گرفته است، تا به این طریق از او حمایت ویژه شود. سرقفلی تنها برای اماکن تجاری می باشد. این موضوع برای اماکن مسکونی استفاده نمی شود. اما واقعا چرا از مستاجرین مکان های تجاری باید حمایت شود.

فرض کنید شخصی یک مغازه متروکه را از مالکش اجاره کرده است و در آن یک نوع کسب و کار مثل پوشاک راه‌اندازی می کند. همچنین با تلاش های زیاد مشتریان آنجا را افزایش می دهد. حال اگر‌ مالک مغازه بعد از تمام شدن قرارداد او را از مغازه بیرون کند، در اصل مالک شهرت و اعتبار مغازه را به صورت رایگان به نفع خود تمام کرده است، و شخص مستاجر باید به جای جدیدی برود و مجدد تلاش های قبل را انجام دهد.

پس قانون‌گذار تصمیم‌گرفته یک ارزش افزوده پنهانی برای این نوع از اماکن در نظر بگیرد. همچنین به این طریق از حق مستاجران این نوع اماکن تجاری دفاع کند. قانون روابط موجر و مستاجر در سال ۱۳۵۶ تنظیم شده است و در سال ۱۳۷۶ تغییراتی در آن به وجود آمد. همچنین تا حدی موضوع سرقفلی در آن تغییراتی پیدا کرد.

جهت مشاوره با وکیل ملکی کلیک نمائید.

بهترین وکیل متخصص سرقفلی تهران

مشاوره با بهترین وکیل سرقفلی

مشورت با یک وکیل سرقفلی می تواند سبب شود که شما از حق و حقوق قانونی خود در این زمینه آگاهی پیدا کنید. انواع مختلفی سرقفلی داریم که در ادامه به توضیح آن می‌ پردازیم. سرقفلی به طور کلی به دو نوع سرقفلی مجازی و سرقفل واقعی تقسیم می شود.

 1- حق سرقفلی واقعی

در اصل به نوع کسب و کار مربوط نیست‌. این سرقفلی به امکانات محل کسب ارتباط دارد.  سرقفلی  واقعی مغازه ریشه قرار دادی دارد. به عبارتی سرقفلی یک امتیاز می باشد که مالک مغازه در زمان بستن قرار داد به مستاجر می دهد. همچنین در ازای آن می تواند مبلغی از مستاجر دریافت کند. به این صورت مستاجر مالک سرقفلی می‌گردد.

وکیل سرقفلی دقت دارد تا در دفاتراسناد رسمی با رعایت کامل شرایط عمومی، تنظیم اسناد صورت بگیرد. همچنین باید در حین عقد اجاره ذکر کنند که این اجاره با سرقفلی یا بدون سرقفلی می باشد. این حق زمانی مصداق پیدا می‌کند که موجر برای بار اول محل کسب را اجاره بدهد. عواملی در میزان تعیین‌ سرقفلی اثر گذار هستند مانند محل ملک، نوع و مساحت و گنجایش و امکاناتی مثل برق و آب و…

اگر‌ موجر در هنگام قرار داد حق سرقفلی را از مستاجر گرفته باشد باید در حین تخلیه ملک توسط مستاجر حق سرقفلی را با توجه به قیمت روز به او پرداخت نماید. همچنین مستاجر می تواند حق سرقفلی خود را در ازای دریافت مبلغی به شخص دیگری واگذار کند.

2- سرقفلی مجازی

سرقفلی مجازی به حق و کسب و پیشه  و تجارت گفته می شود و مربوط به اجاره های سال 1356 می باشد. حق کسب و پیشه به عوامل مختلفی مثل موفقیت و حسن شهرت مغازه و میزان تلاش مستاجر بستگی دارد و تدريجی الحصول و در طول زمان به دست می آید. ايجاد حق كسب، پيشه و تجارت پس از عقد اجاره، قهری و بر مبنای اراده قانونگذار است و ریشه قراداری ندارد.

سرقفلی مجازی و واقعی با هم متفاوت می باشند. این دو سرقفلی دو حق جدا هستند که هدفی متفاوت نیز دارند.

دعاوی سرقفلی و حق کسب و پیشه یا تجارت

نحوه توافق بر سر سرقفلی

قبل از انجام هر کاری می توانید با وکیل سرقفلی در این رابطه مشورت ‌نمایید. برای ایجاد حق سرقفلی باید بین موجر و مستاجر توافقاتی صورت گیرد. این توافقات به سه روش امکان‌پذیر است.

۱- در زمان بستن قرارداد مستاجر مبلغی را به عنوان سرقفلی به مالک می‌پردازد که در عرف آن را خرید سرقفلی می‌دانند، در این صورت مالک در هنگام تخلیه ملک باید قیمتی معادل ارزش روز سرقفلی به مستاجر پرداخت نماید و در ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر 1376 اشاره شده است.

۲- هنگام انعقاد عقد اجاره، موجر و مستاجر توافق می کنند که موجر هر سال با توجه به عرف و نرخ اجاره ای متعارف باز هم ملک را به همین مستاجر اجاره دهد. در صورت تمایل نداشتن به تمدید قرارداد مبلغی را به عنوان سرقفلی به مستاجر می‌پردازد.

۳- هنگام بستن قرارداد مالک و مستاجر توافق خواهند کرد تا هر سال که مستاجر بخواهد با قیمت قبل قرارداد را تمدید کنند در صورت عدم تمایل به تمدید قرارداد باید موجر مبلغی به عنوان سرقفلی به مستاجر بپردازد.

مشتركات حق كسب، پيشه و تجارت با حق سرقفلی

  1. هر دو حق مورد حمايت قانونگذار جمهوری اسلامی ايران می باشند.
  2. هر دو حق تابع عقد اجاره می باشند.
  3. هر دو حق در حكم مال منقول هستند.
  4. هر دو حق قابل توقيف، تمليک و فروش جهت اجرای حكم می باشند.
  5. هر دو حق در زمان تخليه بايد تعيين تكليف شوند.
  6. مطالبه هر دو حق، نيازی به طرح دعوی مستقل ندارد (خواسته سرقفلی و حق كسب، پيشه و تجارت تبعی است.)
  7. بهای هر دو به نرخ روز محاسبه می شود.
  8. هر دو حق در معامله، قابل تفكيک از عين مستأجره می باشند.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل متخصص سر قفلی با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.

3.9/5 - (21 امتیاز)